Alt om lån.

’Alt om lån’ er Ferratums leksikon sprængfyldt med økonomiske termer fra lånebranchen.

I vores leksikon kan du blive klogere på alt der er værd at vide om lån, og samtidig komme til at forstå ord, som ellers kun din bankrådgiver forstår. Vi håber, du finder hvad du leder efter. 

Vi opfordrer altid til at læse vores gode låneråd og lede efter svar på eventuelle spørgsmål i vores ofte stillede spørgsmål. Du er også altid velkommen til at kontakte vores kundeservice ved andre spørgsmål. 

BEMÆRK AT NOGLE TEKSTER OMHANDLER MIKROLÅN. DISSE TILBYDES IKKE LÆNGERE HOS FERRATUM.

 

’Alt om lån’ - hvorfor nu det?

Formålet med alt om lån leksikonet er at give dig indsigt i ord fra bankverdenen og lånebranchen, så du bedre kan forstå, hvordan tingene hænger sammen.

Men hvad nu, hvis du ikke interesserer dig så meget for, hvad der rører sig i finansernes verden? Har du så overhovedet brug for dette leksikon? For os er svaret et rungende JA! Vi mener at alle – uanset alder, køn og job – har gavn af at vide, hvad de mest anvendte begreber betyder. På den måde bliver alt mere gennemsigtigt, og det bliver nemmere at navigere rundt i en verden fuld af udtryk og begreber som i dag er svære at forstå.

Så næste gang du skal tale med din bankrådgiver, optage et lån eller svare på et økonomisk Bezzerwizzer-spørgsmål, vil du have en masse relevante begreber i baggagen, som du kan bruge til at deltage i samtalen eller til at svare korrekt på det ellers så før svære spørgsmål. 

 

Fagtermer – ja tak. Sort snak – nej tak

Vores leksikon indeholder selvfølgelig en masse fagtermer fra bankverdenen, men vi har sørget for at forklaringerne er ryddet for sort snak og svært tilgængeligt sprog. Du behøver derfor hverken være professor eller bankuddannet, for at forstå hvad vi skriver. Vi har taget alt hvad der er værd at vide om lån og økonomi ned på et forståeligt plan, så alle kan være med. 

Velkommen til Alt om lån – Ferratums låneleksikon – hvor vi står klar til at hjælpe dig med at forstå svære begreber og ord fra finansverdenen. Hvis der skulle være nogle begreber, som vi ikke har beskrevet, men som du er stødt på, så fortæl os det endelig. Så tager vi med glæde stilling til, hvordan vi kan få dem integreret i ordbogen.

 

Ferratums låneleksikon A-Å

 

Afbetaling

Afbetaling – hvordan er det nu lige det fungerer? Hvis du køber en vare, men ikke har mulighed for at betale det fulde beløb, kan man nogle steder vælge at købe på afbetaling. Læs mere om afbetaling.

Afdragsfrie lån

Nu skal vi lige have styr på det med afdragsfrie lån. Et afdragsfrit lån er en låne type, som realkredit institutter kan tilbyde. Sammensætningen kan være forskellig, dog er opsætningen altid den samme. Læs mere om afdragsfrie lån.

Billige lån 

Der findes mange billige lån og online lån. Hos Ferratum kan du nemt og enkelt låne penge via vores online ansøgningsskema. Læs mere om billige lån.

Budget

Tænker du også, at det er en god ide med et budget? Men måske har du ikke helt styr på, hvordan det hænger sammen? Så læs endelig videre - så vil vi hjælpe dig lidt på vej. Læs mere om budgetter.

Finansiering 

Finansiering er et ord vi ofte hører, men hvad er det lige det betyder og er der forskel på privat, offentlig og virksomheds finansiering? Læs mere om finansiering.

Forbrugslån

Forbrugslån er et lån hvor alt papirarbejdet kan klares online. Det er et lån typisk til ting og oplevelser som man bruger i kortere perioder. For eksempel en telefon, rejse eller en computer. Læs mere om forbrugslån.

Få råd til det du brænder du for

Er der noget du virkelig brænder for? Ferratum giver dig gode råd til hvordan du får råd til at lave det, du brænder for.

Gebyr

Du har måske set dette ord stå mange steder, når du for eksempel har handlet på nettet og der pludselig er et ekstra gebyr på 1,50 kr. for at bruge dit visa/dankort som betalingsmiddel. Læs mere om gebyrer.

Gode låneråd

Hver dag bliver vi kontaktet af danskere, som ønsker at optage et lån hos os. Långivning kan for mange folk være en god og fornuftig løsning, når man står og skal bruge penge nemt, enkelt og hurtigt. Imidlertid ender mange låntagere også hurtigt i den situation, at de ikke kan tilbagebetale deres lån. Læs vores gode låneråd.

Hurtig lån

Et sms lån er typisk en hurtig lån. Læs mere om hurtig lån.

Kredit

Kredit kan på mange måder sammenlignes med en kassekredit – det vil sige at får en kreditramme som du kan trække på, når du har brug for det. Det smarte er, at du kun skal betale, når du bruger af den. På den måde er det langt mere fleksibelt end med et almindeligt lån. Hos Ferrratum kan du låne op til 20.000 kr. Læs mere om kredit.

Lån penge online 

Hos Ferratum kan du låne penge online. Udfyld blot låneansøgningen – så har du pengene på din bankkonto inden for få minutter. Vi udbetaler døgnet rundt. Læs mere om at låne penge online.

Lån trods RKI 

RKI registeret er et uheldigt sted at havne. Hos Ferratum kan man ikke låne penge, hvis man er registrere i RKI. Men du læse mere om generelt at låne penge trods RKI. Læs mere om lån trods RKI.

Lånetyper og lånemuligheder

Her får du overblik over markedets forskellige lånetyper og -muligheder.

Løbetid

Løbetid er ikke kun noget for katte og hunde, det er også en del af den finansielle verden, når vi snakker om lån. Læs mere om løbetid.

Lønningsdag 

Det er ikke altid nemt lige at huske, hvornår det er løsningsdag, men her på siden kan du finde en fin liste over lønudbetalingsdage i 2016. Læs mere om lønningsdag

Lån uden dokumentation

Hvis du skal låne penge gennem banken er det et krav, at du kan fremvise forskellige former for dokumentation. Sådan er det ikke hos Ferratum. Læs mere om lån uden dokumentation.

Minilån

Med et minilån kan du få opfyldt et akut økonomisk behov i en fart. Ferratum tilbyder ikke længere minilån, men hvis du ønsker generelt viden omkring denne type lån, så læs mere om minilån.

Mikrolån

Mikrolån er et lån på mindre beløb. Mikrolån har en kortere løbeperiode og har en højere rente. Læs mere om mikrolån. Du kan ikke ansøge om et Mikrolån hos Ferratum, da det ikke er et produkt vi tilbyder. 

Mobillån

Mobillån er et lån på mindre beløb og  med et kortere løbetid. Læs mere om mobillån.

NemID

Kan du finde ud af at bruge dit NemID? Læs mere om NemID når du skal låne.

Online lån 

Det er nu blevet nemmere at tage onlinelån, da man kan låne online ved hjælp af et online ansøgningsskema. Læs mere om online lån hos Ferratum.

Privatøkonomisk rådgivning

Privatøkonomisk rådgivning kan være en god ide, hvis man f.eks. har behov for hjælp til pensionsrådgivning, hvilken type lån man skal tage, investeringer eller blot har behov for et bedre overblik over sit budget. Læs mere om privatøkonomisk rådgivning.

Rente 

Hvad betyder rente egentlig? Læs mere om rente og bliv klogere på hvad ordet dækker over. 

Valuta 

Hvad er det helt præcis valuta er? læs her hvad betegnelsen dækker over. Læs mere om valuta.

Årsopgørelse

Hvad indeholder en årsopgørelse helt præcist? Læs mere om hvad en årsopgørelse er.  

 

 

Sorry, there are errors on the page: