Løbetid

Løbetiden på et lån er den tid, der går fra et lån er blevet oprettet til den sidste afbetaling af lånet er blevet betalt. For eksempel, hvis du låner 5000 kr. til en rejse og lånet skal være tilbagebetalt inden for 45 dage, så er lånets løbetid 45 dage. Hvis man løbende afbetaler på lånet - eventuelt et fast beløb hver 14. dag - så kaldes disse afbetalinger for terminer.

Det er meget forskelligt, hvor lang løbetid, der er på et lån og det kommer ofte an på lånebeløbets størrelse. Låner man penge til et hus, så er løbetiden som regel 30 år, hvor mindre lån kan være alt fra dage til måneder og år.

Når man optager et lån, er det en god idé at overveje løbetiden af sit lån, da det gerne skulle give et realistisk billede af, om man har mulighed for at betale lånet tilbage. Det er måske ikke ideelt at låne 4 millioner, som man skal betale tilbage i løbet af 10 år, da det betyder, at man hver termin skal ligge en stor sum penge. Men hvis man i stedet fik aftalt en løbetid på 30 år, så ville den månedlige termin blive mindre.

Løbetid og renter går hånd i hånd

Når man overvejer løbetiden på sit lån, skal man huske at indberegne renter, da der jo kommer flere renter jo længere tid lånet løber. Så afdrager du dit lån på kort tid, så er der færre måneder, hvor der bliver tilskrevet renter, men du betaler et højere afdrag hver måned end hvis løbetiden var længere.

Du kan også læse vores andre artikler

Sorry, there are errors on the page: