Afbetaling

Afbetaling – hvordan er det nu lige det fungerer? Hvis du køber en vare, men ikke har mulighed for at betale det fulde beløb, kan man nogle steder vælge at købe på afbetaling. Det vil sige, at resten af beløbet betales gennem afdrag også kaldet rater. Hvor lang tid man afbetaler, kommer helt an på stedet, hvor du har købt din vare eller den aftale, du har indgået med forhandleren. Der vil som regel blive pålagt renter på det beløb, der skal afbetales. Det betyder derfor også, at det koster mere at betale med afbetaling end hvis du betalte det fulde beløb med det samme.

Lad os kigge lidt nærmere på hvad afbetaling er

Hvis du for eksempel vil låne 5000 kr. til den perfekte gave til svigermor, eller måske et nyt TV, så behøver man ikke betale det hele af på en gang. Du kan i stedet for at betale de 5000 kr. med det samme vælge at indgå en afbetalings ordning. Aftalen kan for eksempel være, at du afbetaler restbeløbet over et år – husk, at der her bliver tillagt renter.

Du har tømt sparegrisen og ledt sofaen igennem derhjemme, og kan derfor betale de første 1000 kr. med det samme. De sidste 4000 kr. plus renter betales derefter over 12 måneder med en fast afbetaling hver måned. Efter et år har du fået betalt hele TV’et.

 

Er du blevet klogere?

Nu håber vi, at du er blevet lidt klogere på, hvad afbetaling er - så ved du forhåbentligt om det er noget for dig næste gang du skal købe et eller andet spændende. Og husk - hvis uheldet er ude og der er en måned, hvor du ikke har råd til at afbetale, kan Ferratum give en hjælpende hånd på vejen.

Du kan også læse vores andre artikler

Sorry, there are errors on the page: