Du har måske set dette ord stå mange steder, når du for eksempel har handlet på nettet og der pludselig er et ekstra gebyr på 1,50 kr. for at bruge dit visa/dankort som betalingsmiddel. Men hvad betyder gebyr egentlig og, hvorfor skal du nu til at betale ekstra for dine varer eller ydelser?

En jungle af gebyrer

Et gebyr er en irriterende sag, men noget som mange privat personer, virksomheder eller offentlige institutioner opkræver for en bestemt tjeneste eller ydelse. Et gebyr er sat på en tjeneste eller ydelse for at dække de omkostninger, som virksomheden for eksempel har i forbindelse med tjenesten. Det kan være administrative omkostninger eller betalings gebyrer fordi virksomheden betaler en licens for at kunne have betaling over internettet.

Gebyrets størrelse er afhængig af de udgifter som personen eller virksomheden har i den pågældende situation og det er derfor meget forskelligt, hvad man skal betale i gebyr. Man kan være ude for, at man skal betale mere i gebyr et sted end et andet for stort set den samme tjeneste. Hvis du for eksempel overvejer at starte i et fitness center, så opkræver center x måske 199kr i oprettelses gebyr, hvor center xy kun tager 99kr for oprettelsen. 

 

Lånegebyr

I forbindelse med optagelse af et lån er der forskellige gebyrer, der skal betales. Her er der ofte tale om administrative omkostninger i forbindelse med oprettelsen af et lån, da der for eksempel skal udarbejdes lånedokumenter eller der kan være nogle lån, der skal omlægges. Det er vigtigt at være opmærksom på disse gebyrer, da man ikke bare betaler for det, man vil låne.

Hos Ferratum.dk tilbyder vi Ferratum Kredit, hvor vi ikke kræver oprettelsesgebyr, som de fleste banker ellers kræver. Læs mere om Ferratum Kredit og slip for endnu et irriterende gebyr når du skal låne penge

Du kan også læse vores andre artikler

Sorry, there are errors on the page: