Hvad er renter?

Måske har du hørt om det før – når du optager et lån hos din bank eller hos en lånevirksomhed som Ferratum, så skal der betale renter. Det kan også være, at du har oplevet at skulle betale renter af et lån hos et familiemedlem – måske din onkel eller morfar som gerne vil låne dig penge, men samtidig gerne vil lære dig, hvordan det fungerer i den virkelige verden.

Ordet stammer fra det italienske ord rendita som betyder ’tilbagebetaling’ eller ’rente’. Renter er således en udgift, som du skal betale tilbage i forbindelse med at du optager et lån. Størrelsen på renterne kan variere fra lånetype til lånetype, så det er altid en god idé at tjekke det inden du optager lånet.

Hvorfor skal jeg betale renter?

Renter er og bliver uundgåeligt, når du optager et lån. Du betaler renter fordi dem, der låner dig penge, afstår fra en såkaldt forbrugsmulighed – det vil sige de penge som du låner, kan banken eller lånevirksomheden ikke kan bruge eller låne ud til andre i udlånsperioden (løbetiden). Som kompensation betaler du renter gennem lånets løbetid.

 

Et lille rente eksempel

Hvis du optager et mikrolån på 2000 kr. over en løbetid på 15 dage, skal du betale 10%i renter. Det betyder, at du i alt skal betale 1000 kr. i renter.

Vil du gerne låne 2000 kr.? Eller et andet beløb? Så ansøg om lånet via vores låneansøgning. Det tager kun 2 minutter.

Du kan også læse vores andre artikler

Sorry, there are errors on the page: