7 begreber du skal kende når du søger om en kredit

1. Kreditramme

Når du skal have en kredit, skal du bestemme dig for hvor stor en kreditramme du har behov for. Rammen er det maksimale beløb du kan låne. Det er forskelligt hvad banker og kreditselskaber kan tilbyde, så det er en god idé at undersøge de forskellige muligheder. Når du ansøger om en kreditramme, kan det godt være at banken godkender dig til en lavere eller højere ramme, end du har søgt om. Hvis du er godkendt til en højere ramme, kan du selv vælge hvilken ramme du vil have, men hvis du er godkendt til en lavere ramme, kan du ikke få den fulde ramme du har søgt om. Når du har tilbagebetalt dine udtræk, har du fortsat hele din kreditramme til rådighed, så du kan bruge den igen. Det er altså ikke bare et almindeligt afdragslån, men derimod et beløb du bliver ved med at have til rådighed.

For at kunne optage et lån hos Ferratum, er det først og fremmest en forudsætning at man opfylder vores lånevilkår. Derudover går vi meget op i at gennemføre en sikker og ansvarlig kreditvurdering af vores kunder, som du kan læse nærmere om i næste afsnit. Dette er til for vores kunders eget bedste. Derfor er det ikke alle ansøgere som bliver godkendt til en kredit, eller som bliver tilbudt det ønskede beløb. Hvis du bliver godkendt til en kredit, kan du se din kreditramme, hvor meget du har lånt og hvor meget du har tilbage af din ramme i din kreditaftale og på din online profil – ”Min Konto”. Har du brug for at tjekke din kreditramme, så log ind på Min Konto.

 

2. Kreditvurdering

Når låneudbydere skal tildele en kreditramme, foretager de en kreditvurdering, der undersøger din kreditværdighed. Altså, en vurdering af om det er forsvarligt at give dig et lån. Vurderingen er til for at beskytte folk fra konsekvenserne af ikke at kunne betale et lån tilbage. I kreditvurderingen indgår som regel ting som din årsopgørelse, beskæftigelsesforhold, indtægter, faste udgifter, disponibel indkomst osv. Det er alt sammen med til at beskytte dig som kunde mod for høje lån eller lån i det hele taget. Hos Ferratum Bank har vi strammet op på vores kreditvurdering. På den måde kan vi bedre sikre os, at du ikke får et lån, du ikke har råd til.

 

3. ÅOP og rente

ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og er et godt værktøj til at se, hvad det koster at få et lån. Den ÅOP der er angivet for kreditter viser det du skal betale, hvis du trækker 100% af din kredit, og tilbagebetaler den over 12 måneder. ÅOP er især godt til at sammenligne lån med ens størrelse og løbetid, men hvis du regner med at betale dit udtræk tilbage inden for kort tid, når du slet ikke at skulle betale den høje procent, der er angivet i ÅOP. Tænk derfor også over, hvor lang tid du regner med at skulle betale af på dit udtræk.

Noget af det bedste ved en kredit er at du kun betaler renter af de penge du bruger. Hvis du har fået en ramme på 20.000 kr. og har trukket 3.000 kr. fra den, så betaler du kun renter af de 3.000 kr. Det koster altså ingenting at have de resterende 17.000 kr. til rådighed.

4. Løbetid

Når du ansøger om en kredit er det vigtigt at du undersøger løbetiden, så du ved om den er lang nok til at dække dine behov. Hvis du ikke skal bruge pengene i særlig lang tid, har du kun brug for kort løbetid. En af fordelene ved lang løbetid på en kredit er at du bliver ved med at have pengene til rådighed, hvis du får brug for dem igen - uden at skulle igennem en ny låneproces. Med Ferratum Kredit får du en fleksibel løbetid. Vi reklamerer med 47 måneders løbetid, men du bestemmer selv hvor hurtigt du vil betale af. Du kan betale af på både over og under 47 måneder. Med et lån som Ferratum Kredit, anbefaler vi at du betaler tilbage i løbet af få måneder dvs. at du afdrager med et større beløb end den påkrævet minimumsbetaling. På den måde er du hurtigere om at indfrie din kredit med lavere omkostninger.

 

5. Udbetaling

Der er stor variation på hvor hurtigt og nemt man kan lave udtræk fra en kredit. For nogle er det en dag eller to, inden for en time eller øjeblikkeligt. Tidligere har du hos Ferratum Danmark kunnet få udbetalt til din NemKonto inden for 45 minutter i åbningstiden, men nu da vi er blevet til Ferratum Bank, kan du lave udtræk med øjeblikkelig udbetaling til en selvvalgt bankkonto hele døgnet rundt, alle årets dage. Pengene er til rådighed inden for få minutter – uanset om det er søndag, Skærtorsdag, Store bededag eller Juleaften.

 

6. Tilbagebetaling

Når du låner penge, skal de også betales tilbage. Så når du får en kredit, skal du huske at se, hvad din månedlige tilbagebetaling bliver på dit udtræk. Så kan du nemlig overveje om du kan betale din månedlige ydelse. Den forfalder på det samme tidspunkt hver måned, så du skal være sikker på at der er penge på kontoen, når du skal betale tilbage.

Hos Ferratum afdrager du med en månedlig minimumsbetaling svarende til 12,5% af det udstående eller 500 kr. afhængigt af, hvilket beløb der er størst. Tilbagebetalingen altid den 1. i måneden. Husk at du altid kan betale mere end der står på fakturaen – så sparer du penge ved at forkorte afbetalingstiden og evt. renter.

Du kan læse mere om udbetaling, tilbagebetaling og meget mere i vores FAQ.

 

7. Morarenter

Uanset hvor du låner penge skal du betale dem tilbage med renter til et bestemt tidspunkt. Hvis du ikke betaler til tiden, vil der blive pålagt ekstra renter som kompensation, for at udlåner ikke får sine penge. Det er i langt de fleste tilfælde ikke muligt at udskyde tilbagebetalingen, så du skal huske at betale til tiden. Hvis du havner i en situation, hvor du ikke kan betale pengene tilbage alligevel, kan du booke et gratis møde med gældsrådgivningen, der er drevet af Forbrugerrådet Tænk. Her kan du få rådgivning til at håndtere din gæld. Det kan også være at din kommune har en gældsvejledning, der kan hjælpe dig med dine problemer. Jo tidligere du tager hånd om situationen, jo bedre er du stillet.

 

Ansøg om en Ferratum Kredit her og nu og få svar med det samme. Vi udbetaler døgnet rundt, og du har pengene inden for få minutter!

Du kan også læse vores andre artikler

Sorry, there are errors on the page: