Få råd til det du brænder for

08.02.2021#Generelt

Har du nogensinde stillet dig selv spørgsmålet, om hvad det egentlig er du brænder for? Hos Ferratum går vi nemlig op i, at du foretager dig det du brænder for, og at du har muligheden for at kunne give dig selv 100% når det kommer til at lave det, du allermest har lyst til at beskæftige dig selv med.

Det er dog ikke altid at økonomien tillader dig at lave netop det, du brænder allermest for. Derfor har vi samlet et par gode råd, til hvordan du kan komme tættere på din drøm.

Hvad er det du brænder for? 

Noget af det som mange fortryder efter et langt arbejdsliv er, at de aldrig gjorde det de egentlig brændte for. Men mange er heller ikke klar over, hvad det egentlig er de brænder for, og hvad det er de ønsker at lave, for at deres liv giver mere mening.

Stil derfor dig selv spørgsmålet om, hvad det egentlig er du brænder for, og lad være med at begrænse dig selv i denne proces, da drømmene om hvad du egentlig har lyst til at lave, er dem der er med til at motivere dig til at nå målet om din passion.

Hvad skal der til, før drømmen bliver til virkelighed 

Når det kommer til at gøre det du virkelig brænder for, er det tit økonomien der sætter en stopper for, at det kan gøres til virkelighed.

I stedet for at lade dette bremse dig helt, kan det være en god idé at sætte dig ned og kigge på hvad der egentlig skal til, for at gøre drømmen til en realitet.

Vil du på jordomrejse i et år, tage en ny uddannelse eller have muligheden for at dyrke din sportsgren mere end du gør i øjeblikket? Se hvad der skal til før dette bliver muligt. Hvor meget skal der lægges til side hver måned og hvor længe, og hvilke udgifter kan der skæres ned på, så det bliver muligt at nå frem til det du brænder for.

 

Læg et budget 

Når du har klarlagt, hvad der skal til for at kunne nå frem til at lave det du brænder for, kan der lægges et budget. Opsparingen skal tilpasses i forhold til din øvrige økonomi, for at du kan følge din drøm og passion og lave det du brænder for.

Vær ærlig over for dig selv, når det kommer til at prioritere, hvad du helst vil bruge dine penge på. Vil du for eksempel have flere penge til almindeligt forbrug i løbet af måneden i stedet for at spare helt så meget op, eller vil du gå all in på opsparingen, der gør det muligt at nå frem til din drøm og din passion?

Hvis du ikke gør det klart over for dig selv, hvordan du ønsker at forvalte din økonomi, vil det blive svært at overholde budgettet. 

Tænk langsigtet 

Når du først har fundet ud af, hvad det er du brænder for og hvordan du kommer hen til dette mål, handler det om at tænke langsigtet.

Når man først har sat sig en drøm i hovedet, kan det være vanskeligt at tænke i et større og længere perspektiv, fordi man gerne vil opnå den så hurtigt som muligt. Det kan derfor virke utilfredsstillende, hvis man ikke når frem til det man brænder for i den fart man ønsker.

Derfor er det vigtigt at holde tungen lige i munden og have fuldt fokus på hvad det er du kommer til at opnå i sidste ende, ved at lægge penge fra hver måned til at kunne beskæftige dig med din passion.

Du kan også læse vores andre artikler

Sorry, there are errors on the page: