Jeg mangler penge – Hvad kan jeg gøre

Vaskemaskinen går i stykker, bilen skal på værksted eller der dukker en uventet regning op med posten. Dette er blot nogle af de uforudsete udgifter man mangler penge til, som det kan være svært at gardere sig imod. For hvordan får man skaffet pengene hvis man lige her og nu står og mangler dem? 

 

Sælg de ting du ikke bruger 

Hvis man mangler penge her og nu, kan en forholdsvis hurtig måde at skrabe dem sammen på, være ved at sælge ting man har derhjemme. Ting som man umiddelbart ikke bruger eller vil mangle. Er der noget tøj, som børnene er vokset ud af, men som egentlig er i pæn stand, eller er der noget elektronik der ikke længere bliver brugt, så er disse oplagte ting at prøve at sælge.

Der eksisterer heldigvis i dag en tendens for at købe 2nd hand, og mange leder gerne på nettet efter billigere alternativer end at købe tingene fra ny. Derudover findes der adskillige portaler, hvor man kan sælge tingene, og hvor det samtidig er gratis at oprette salgsannoncer.

Hvis man ikke står og mangler pengene akut nu og her, kan man eventuelt gå et par stykker sammen om at holde et loppemarked. Lav annoncer der sættes op i nabolaget, og tiltræk på den måde flere interesserede, og opnå derved en større sandsynlighed for at få dine ting solgt.

Tag ekstra vagter eller find et vikarbureau

Hvis man først står og mangler pengene til næste måned, kan en anden mulighed være at prøve og se, om man ikke kan få flere timer på sit nuværende arbejde. Undersøg om der er mulighed for at få lidt flere timer i løbet af hverdagene, eller tag weekend- eller nattevagter, for at skrabe penge nok sammen.

Hvis man har et arbejde, hvor man ikke er timelønnet, kan man i stedet prøve at se, om det ikke skulle være muligt at melde sig ind i et vikarbureau. Mange bureauer mangler medarbejdere der kan være fleksible med arbejdstiden, og derved kan arbejde om aftenen eller natten. Hvis det blot er for en kort periode, kan dette være en god mulighed for at få skrabet de nødvendige penge sammen.

 

Lån de penge du mangler

En tredje mulighed er, at låne de penge du mangler. Disse kan enten lånes gennem din bank eller et kreditinstitut.

Hvis banken ikke har mulighed for, at låne dig penge er der mange steder online der giver dig mulighed for at låne pengene hurtigt, og du vil oftest få dem udbetalt samme dag.

Disse lån er oftest lidt dyrere i forhold til et lån i banken. Vær derfor opmærksom på, hvad du skriver under på og vær sikker på, at du kan tilbagebetale lånet inden for den aftalte tidsramme, så lånet ikke bliver dyrere end først beregnet.

Ferratum tilbyder en kredit. Læs her mere om den her

Undgå at mangle penge i fremtiden 

At stå og mangle penge nu og her er aldrig rart, og det kan derfor være en god ide at gardere sig mod en lignende situation i fremtiden.

En tommelfingerregel er, at man som minimum skal have en opsparing der er svarende til én måneds faste udgifter. På den måde kan man betale de fleste regninger der skulle komme ind af døren, og man vil umiddelbart ikke stå og mangle penge til de uforudsete udgifter.

Hvis det kan være svært at se, hvor pengene til opsparingen skulle komme fra, så kan man med fordel gennemgå sit budget. Se hvad der er af faste udgifter og hvordan du evt. kan skære ned på dem. Har man den store TV-pakke, et dyrt mobilabonnement eller købes der meget take away, er dette oplagte områder at skære lidt ned. Hvis der blot kan lægges et par hundrede kroner fra om måneden, løber det hurtigt op til et større beløb, på længere sigt, som kan gardere en mod de uforudsete udgifter.

Du kan også læse vores andre artikler

Sorry, there are errors on the page: