Balancér dit fuldtidsarbejde og sidejob

En ekstra indtægtskilde er noget man skal være stolt af. Det giver dig fleksibilitet, og det er et ekstra sted du kan udvikle dine færdigheder. Det er også en god måde at få opbygget produktive arbejdsvaner og grænser, der kan give noget ekstra til dit privatliv, men det er ikke altid nemt at ramme en god balance. Nogle gange fylder det ene arbejde mere end det andet, og du kan risikere at blive stresset af at have for mange bolde i luften. Man skal overveje fordelene og ulemperne for en ekstra karriere, men med klog planlægning og fokus på personligt såvel som økonomisk velvære kan det sagtens lade sig gøre at køre to jobs. Læs mere for nogle gode råd og ting du skal undgå, når du balancerer et fuldtidsjob med en ekstra arbejdsbyrde ved siden af.

 

Tænk dig godt om

Før du går dybt ind i at skabe din ekstra indtægtskilde skal du bruge en del tid på at undersøge den industri du gerne vil være en del af. På nogle fronter er det simpelt, men gør dig umage med at få et overblik over omkostningerne ved at gå ind i et nyt arbejde. Hvad du skal købe for du kommer i gang, og hvor meget kan du forvente at tjene det første halve og hele år? På den måde kan du give dig selv et overblik og en tidsplan, som du kan bruge til at skabe en overgang imellem dit fuldtidsjob og din egen forretningsidé. Tal med folk der arbejder med det du gerne vil ind i, og stil en masse spørgsmål. Hvilke fejl begik de og hvordan kan du undgå dem? Hvordan fik de succes? Uanset om du vil sælge ting på Etsy, blive bryllupsfotograf eller renovere huse i weekenden, så kan du finde nogen som har gjort det før og som du kan lære en masse af.

 

Byg et stærkt netværk til opbakning

Det er ikke nemt at arbejde to jobs på en gang, men det kan gøre det lidt lettere at holde snuden i sporet hvis du har en gruppe af tætte venner og familie der kan hjælpe dig. De kan hjælpe med pasning af børn, hundeluftning eller en god snak når du har brug for at tale med nogen. Det er godt at have et netværk du kan trække på. Husk at sørge for at de ved hvad det er du prøver at opnå – så vil de sikkert selv tilbyde deres hjælp. Uanset om det er ekstra penge til en bestemt ting eller et karriereskift du sigter efter, skal du sørge for at dit netværk ved hvad du vil. Hvis du holder dit netværk opdateret på dine mål, vil de blive til dine største støtter. Det er vigtigt at have god opbakning, især når det er hårdt.

 

Respekter grænserne mellem dit nuværende arbejde og din virksomhed

Det er vigtigt at din ekstra karriere passer ind i de rammer som dit primære arbejde danner. De kan ikke overlappe, så det er vigtigt at identificere den tid du kan dedikere til din nye karriere. Er det morgentimerne, weekenderne eller måske bare én aften om ugen? Find noget der passer dig og dit liv. Det er kritisk for din stabilitet at dit nye engagement ikke går ud over dit arbejde. Fastlagte arbejdstider er en god måde at have klare grænser for alt arbejde i dit liv. Lad dit netværk og dine nærmeste vide hvad dit skema er, så de også kan finde rundt i dit liv. Det kan også være med til at skabe ekstra plads til din nye karriere, fordi dit netværk hjælper dig med at få mere tid.

 

Hold godt styr på din tid

Din tid er værdifuld, så du skal være opmærksom på den og hvordan du bruger den. En organiseret og planlagt hverdag er nøglen til succes, så planlæg dine dage, måneder og år. Sæt alting du skal nå ind i din plan, både arbejde og tid til dig selv. På den måde kan du se om der er plads til mere fokus på din ekstra karriere. Måske har du en ekstra lang frokostpause du kan bruge på dit eget projekt. Hvis du er A-menneske, kan du fokusere på dit sidejob inden du går på arbejde eller om aftenen hvis du er en natteugle. Når du har en klarlagt plan, får du også det nødvendige overblik til at skabe tid til afslapning og opladning. Søvn er en central del af vores liv og velvære, så du skal lytte til din krop give dig selv tid til at få sovet nok.

 

Pas på dig selv

Mange mennesker glemmer at passe på sig selv når de har travlt med arbejde og dagligdagens generelle stress. Det er uhyre vigtigt at finde tid til at lade op og slappe af, det er nemlig med til at give dig mere energi og klarhed, så du kan drive dine ambitioner endnu bedre fremad. Det er meget forskelligt fra person til person hvad det er der fungerer. For nogle er det en løbetur eller gåtur ude i naturen, for andre er det en meditationspause hver dag. Hvis du har meget kontakt med mennesker i løbet af dagen kan pausen være lidt tid for dig selv, og hvis du arbejder meget alene, kan det være du har brug for at komme ud og møde mennesker, f.eks. til en yoga- eller fitnesstime. Selv de mindste pauser kan gøre en stor forskel i dit mentale og fysiske velvære, og det er alt sammen med til at gøre dig mere effektiv.

 

Vær taknemmelig

Vi lever i en usikker tid, så det er smart altid at have en ekstra indtægtskilde. Klap dig selv på skulderen, og vær stolt af at du kan have et fuldtidsjob og et ekstra job ved siden af. Man ved aldrig hvornår situationen kan ændre sig, så det er godt at have muligheden for at vælge en anden retning. Alle de ekstra færdigheder du opbygger gør dig også bedre til at tilpasse dig og skifte gear, hvis du skal ændre din livsstil. Det giver en fed fornemmelse at være taknemmelig for de ekstra muligheder dit sidejob skaber, uanset om det er en større opsparing, plads i budgettet til ekstra luksus eller frihed til at tage dine egne valg om dit liv.

Husk hvorfor du gik i gang til at starte med. Er det arbejdet du elsker eller sparer du op til noget specielt? Livet kan være travlt, skifte kurs eller falde fra hinanden fra den ene dag til den anden. Derfor er det vigtigt at være bevidst om hvorfor du tager det ekstra arbejde på dig. Vær tålmodig og gennemfør dine ambitioner. Det er godt at sætte opnåelige mål undervejs som du kan reflektere over. På den måde glemmer du ikke hvorfor du gik i gang. Husk at finde din egen balance mellem arbejde og pauser. Konstant arbejde er ikke nøglen til det gode liv, tværtimod. Vær opmærksom på dit helbred og nyd frugterne af din indsats undervejs.

Du kan også læse vores andre artikler

Sorry, there are errors on the page: