Spar på elregningen allerede i dag – 9 simple metoder

23.09.2022#Sparetips

At spare på elregningen er blevet mere relevant end nogensinde før. Ikke nok med at energipriserne er på det højeste, så har vi også stort fokus på at hjælpe miljøet så godt, som vi kan. Og her kan den elopmærksomme både spare penge på elregningen hver eneste måned og passe på klimaet ved at nedjustere sit elforbrug.

Er du i gang med at lægge et budget og vil gerne vide, hvordan du hurtigst muligt kan nedbringe den store elregning? Eller vil du bare gerne skåne miljøet uden at skulle lave de helt store livsstilsændringer? Så er du kommet til det rigtige sted. I denne artikel deler vi ni enkle metoder, der kan hjælpe dig med at spare penge på el. Så læs videre, og spar på elregningen allerede i dag!

1. Skift til LED-pærer

En måde at spare penge på din elregning på er at skifte til LED-pærer. LED-pærer bruger mindre elektricitet end traditionelle glødepærer, hvilket kan resultere i betydelige besparelser over tid. Desuden holder LED-pærer meget længere end glødepærer, hvilket betyder, at du ikke skal skifte pærerne lige så hyppigt. Og da de genererer mindre varme, er LED-pærer også mere energieffektive end glødepærer.

Et skift til LED-pærer er derfor en god måde at spare på elregningen og reducere dit CO2-forbrug på. Det er derudover også en rigtig let løsning. Mange hjem er allerede begyndt at anvende LED-lyset i stedet for, da man simpelthen slipper for at skifte pærerne så ofte.

Du kan samtidig med dine LED-pærer også installere lysdæmpere, der kan nedbringe elforbruget på lyset endnu mere. Ved at dæmpe lyset mindsker du nemlig outputtet for pæren, og du bruger derfor mindre strøm på dit lys.

2. Træk stikket ud af elektronikken, når det ikke bruges

Mange bliver overrasket over at få vide, at selv når dine apparater er slukket, bruger de stadig strøm. Dette standbyforbrug kan med tiden løbe op og give dig endnu højere elregninger.

En måde at reducere forbruget af standbystrøm på er simpelthen at trække stikket ud af stikkontakten, når enhederne ikke er i brug. Mange enheder, f.eks. kaffemaskiner, opladere, fjernsyn og computere har indbyggede indikatorlamper, der forbliver tændt, selv når enheden er slukket.

Disse standbylamper bruger elektricitet, hvilket på længere sigt påvirker din elregning. Hvis du trækker stikket ud af stikkontakten til enheder, når de ikke er i brug, kan du spare penge på de månedlige udgifter. Desuden kan det at trække stikket ud af stikkontakten til elektronik være med til at forlænge levetiden ved at forhindre, at de overbelastes med for meget strøm.

Når det drejer sig om at spare penge og skåne din elektronik, kan det helt sikkert betale sig at trække stikket ud af apparaterne, når du alligevel ikke bruger dem.

3. Sluk lyset, når du forlader rummet

De fleste mennesker er klar over, at det at slukke lyset, når de forlader et rum, kan være med til at spare penge på deres strømregning. Mange er dog ikke klar over, hvor stor en forskel det kan gøre.

Ca. 10 % af det gennemsnitlige hjems energiforbrug kommer fra lys i hjemmet. Det betyder, at selv en lille reduktion i belysningen kan have en betydelig indvirkning på din energiregning. Desuden kan det at slukke lyset, når du ikke bruger det, være med til at forlænge pærernes levetid. Så næste gang du forlader et rum, skal du sørge for at tage et øjeblik til at slukke lyset.

Det er en enkel måde at spare penge på elregningen, og derudover er der jo ingen grund til, at lyset står tændt i et rum, du ikke befinder dig i.

4. Vask tøj i koldt vand

Hvis du vil spare ekstra på din elregning, er det en god idé at overveje, hvordan du vasker dit tøj. De fleste vil typisk anvende varmt vand for at få tøjet rent. Men det er ikke nødvendigvis den bedste løsning for hverken din elregning eller selve tøjet.

Faktisk kan koldt vand være lige så effektivt til at rense tøj, og det har den ekstra fordel, at det er meget mere energieffektivt. Ved at vaske tøj i koldt vand kan du spare op til 80 % af den energi, der bruges til vasketøjet. Derudover er koldt vand ofte lige så effektivt til at rense tøj som varmt vand, og det er mere skånsomt for tekstilerne, så de holder længere.

Du kan anskaffe dig vaskemiddel, der er fremstillet præcis til formålet med at vaske tøjet i koldt vand og stadig få supergode resultater. Det er en god metode til at spare lidt ekstra penge.

5. Hæng tøj til tørre i stedet for at bruge tørretumbleren

Tørretumblere er en hurtig og bekvem måde at få dit tøj tørt på, men de kan også være dyre i drift. Hvis du ønsker at spare på din elregning, er det en god idé at hænge dit tøj til tørring i stedet for. Det er nemt at gøre og tager ikke meget tid, og du vil se en mærkbar forskel på din regning.

Der er dog et par ting, du skal være opmærksom på, når du hænger tøj til tørre. Sørg for, at du har nok plads, så tøjet ikke rører hinanden eller jorden. Og sørg for at give tøjet god tid til at tørre. Hvis du har travlt, kan du altid lægge det i tørretumbleren i et par minutter på lav varme for at gøre det færdigt.

Med en smule planlægning kan du spare penge ved at hænge dit tøj til tørring i stedet for at bruge tørretumbleren. Og en lille bonus ved denne metode er også, at du skåner dit tøj, så det holder endnu længere!

 

6. Tag kortere brusebade

Ca. 36 % af dit vandforbrug anvendes til bad og personlig hygiejne. Dette er typisk vand, der skal varmes op, hvilket koster en hel del på din elregning. Ved at tage kortere brusebade kan du spare penge på elregningen, da du ikke skal bruge nær så meget af det opvarmede vand.

Hvis du er vant til at tage lange brusebade, lyder dette måske som en ubehagelig opgave. Men det kan være en stor faktor, hvis du synes, din elregning er for stor. De lange brusebade er typisk unødvendige, så det er bare med at få sig vasket ordentligt på kort tid, så du kan bruge de penge på noget andet end strømregningen.

7. Få styr på termostaten

De fleste mennesker kender den ydmyge termostat. Det er en simpel enhed, der regulerer temperaturen i vores hjem, og vi tager den ofte for givet. Men vidste du, at du ved at få styr på din termostat kan spare penge på din elregning? Ved at foretage et par små justeringer kan du reducere dit energiforbrug betydeligt.

I vintermånederne kan du f.eks. indstille termostaten til få grader højere, når du er hjemme og vågen, og sænke den igen, når du sover eller er væk hjemmefra. Disse enkle tips kan gøre en stor forskel i dit energiforbrug, og de vil hjælpe dig med at holde din elregning under kontrol. Så forsøm ikke din termostat – få den til at arbejde for dig, og begynd at spare penge på elregningen i dag.

8. Brug din opvaskemaskine og drop opvask i hånden

Mange af os er vokset op med at få at vide, at det var mere økonomisk at vaske op i hånden end at bruge en opvaskemaskine. Opvaskemaskiner bruger trods alt varmt vand og elektricitet, hvilket hurtigt kan løbe op på din månedlige regning.

Undersøgelser har imidlertid vist, at dette ikke nødvendigvis er sandt. Afhængigt af din opvaskemaskines alder og effektivitet kan det faktisk være billigere at bruge den frem for at vaske op i hånden. Du bruger simpelthen for mange liter vand ved at vaske op i hånden.

Så næste gang du overvejer, om du skal vaske op i hånden eller bruge opvaskemaskinen, skal du overveje de omkostningsbesparende fordele ved at bruge din opvaskemaskine. Det kan måske spare dig penge i det lange løb.

9. Køb apparater med lavt energiforbrug

Mange husejere søger efter måder at spare på deres månedlige eludgifter, og en nem måde at gøre det på er at købe apparater med lavt energiforbrug. Energieffektive apparater bruger mindre elektricitet til at køre, hvilket vil føre til besparelser på din månedlige elregning.

Når du køber energieffektive apparater, skal du se efter energimærkerne, som angiver, hvor energivenligt dit apparat er. Med lidt research kan du nemt finde energieffektive apparater, der kan hjælpe dig med at spare penge på elregningen.

Der er også stort fokus fra producenternes side på elbesparende produkter, så du kan helt sikkert finde alternativer til dine nuværende apparater, hvis du ønsker at spare penge på elregningen. Disse apparater kan nogle gange være lidt dyrere, men det vil ofte tjene sig ind på de sparende eludgifter over tid. Så spar på elregningen ved at finde de helt rigtige produkter.

Konklusion

Elpriserne ser desværre ud til at blive højere og højere, så det er en rigtig god idé at finde måder, hvorpå du kan spare penge på eludgifterne. Det vil nemlig give dig flere penge mellem hænderne til at gøre andre ting.

Vi har givet dig ni rigtig gode og simple metoder, som du kan anvende allerede i dag, for at spare penge på elregningen hurtigst muligt. Kombinerer du flere af metoderne, vil du helt sikkert kunne mærke en forskel på din elregning, så du kan få den ned på et lavere niveau.

 

Har du behov for en økonomisk buffer?

Ansøg om en Ferratum Kredit

 

Du kan også læse vores andre artikler

Sorry, there are errors on the page: