Overtræk på kontoen

04.02.2021#Generelt

Overtræk på kontoen kan være en dyr fornøjelse, da der skal betales renter og rykkergebyr, også selvom overtrækket varede under en måned. At overtrække på sin konto betyder ganske enkelt at man hæver penge på sin konto, som man ikke har dækning på. Man har altså ikke pengene. Ved et lån eller kredit, siger banken god for dig og derved også at der er dækning på pengene. De låner dig altså det beløb du bruger af din kredit.

Mange kender til følelsen af at stå sidst på måneden med kontoen i bund, men der er visse ting der skal købes, og man laver derfor et mindre overtræk for at råd til det sidste. Selvom det lyder harmløst, så er det rent økonomisk ikke en holdbar løsning, da det kan komme til at koste dyrt. Man kan hos banken få bevilliget et overtræk, hvor der altså er sagt god for at man kan overtrække på kontoen med et vist beløb. Dette er ikke det samme som en kredit og kan derfor være dyrere.

 

Billigt overtræk - kredit 

En måde at komme uden om det irriterende overtræk er ved f.eks. at oprette en kredit. Dette kan ofte give lavere omkostninger end ved et overtræk på kontoen. Med en kredit kan du sætte forskellige beløbsgrænser, og derved sætte en grænse for, hvor meget ekstra du må bruge. Pas på med bundløs kredit. For her kan du hurtigt, hvis du ikke har det store overskud, komme ud i at skylde mange penge væk til banken eller andet låneinstitut.

Undgå overtræk og læg et budget 

Har man en vane med at overtrække kontoen, så kan det godt være svært at lave om på, men der er gode råd at hente til at få bedre vaner.
Det bedste råd er at få lavet et budget, et budget kan give en et solidt overblik over dine indtægter og udgifter. Hvor meget får du egentlig ind på kontoen hver måned, og hvor meget bruger du på mad, faste udgifter, transport og diverse. Man kan nogle gange få sig lidt af en overraskelse, når man laver budget. Pludselig viser det sig at man måske bruger dobbelt så mange penge på mad, fordi man f.eks. kommer til at købe lidt snacks i kiosken på vej hjem fra arbejde. Eller måske viser det sig, at man bruger en masse penge på transport, hvor man evt. kan skære lidt ned ved at tage cyklen eller det offentlige i stedet for bilen.

Men start med at få dig et overblik over, hvad du har at gøre godt med, og bruger du ofte for meget, må du i gang med at se, hvor du kan skære ned eller vælge fra.

Har man en smartphone kan man også blot gøre det til en vane dagligt at tjekke op på sin konto. Hvad har du brugt og hvad er der tilbage til resten af måneden? Et dagligt tjek af kontoen giver dig det nødvendige overblik over hvad du bruger dine penge på. Men er der ofte overtræk på kontoen så vil udarbejdelsen af et budget være vejen frem.

Du kan også læse vores andre artikler

Sorry, there are errors on the page: