Hvorfor låner folk og virksomheder penge?

Der er mange forskellige grunde til at låne penge, og der er lige så mange smarte måder at låne penge på, så du kan investere i dig selv, din virksomhed eller mindre stress i hverdagen. Det er hverken mærkeligt eller unormalt at låne penge til boligprojekter, reparationer, ferier osv. Nedenunder kan du læse om forskellige grunde til at taget et lån, og du får også gode råd til hvordan du kan tænke på lån og kredit.

 

Investeringer i virksomheden eller boligen

Det er helt almindeligt at tage et midlertidigt lån, for at betale depositum og forudbetalt husleje på en lejlighed eller låne til at investere i en virksomhed. Som iværksætter er det godt at investere sine penge, så man kan drive sin virksomhed fremad, men det betyder også at man sandsynligvis ikke har en masse kontanter til overs. Her er et lån en god mulighed, så man som iværksætter ikke går glip af gode chancer.

Det er lidt ligesom når virksomheder sælger aktier i deres selskaber for at få penge til at investere i virksomhederne. Med et lån sælger du dog ikke din bil for at reparere den, eller din virksomhed for at vækste den. I stedet betaler du renter, men princippet er det samme.

 

Lån og få mere tid

Kender du udtrykket: ”Tid er penge”? Hvis du mangler penge i en kort periode til at dække en investering indtil du får løn næste gang, er et lån som Ferratum Kredit en god mulighed. Når din løn kommer, kan du betale din kredit tilbage, og du vil kun have betalt renter i en kort periode.

 

Rentefrit lån – gratis eller ikke?

Rentefrit betyder ikke nødvendigvis gratis. Ofte bliver der pålagt oprettelsesgebyrer, faktureringsgebyrer, servicegebyrer osv., og det gælder både almindelige lån og finansiering på produkter. Derfor kan der godt være en effektiv rente, selvom den nominelle rente er 0%. Det er meget vigtigt at være opmærksom på vilkårene og alt det der står med småt. Hos Ferratum har vi ingen gebyrer – kun renten, og den er til at gennemskue.

 

Reducer dine udgifter

Hvis du har taget et forbrugslån, eller hvilket som helst andet lån, kan du betale mere end minimumsbeløbet for at betale af hurtigere. Hos Ferratum koster det ikke noget at indfri lånet før tid, og du kan selv styre hvor meget ekstra du vil betale. Jo kortere du har lånet, jo færre penge betaler du i rente.

Uventede udgifter

Et dyrt tandlægebesøg eller en akut reparation på bilen kan komme helt uden at man venter det, og måske endda lige oven i hinanden! Det er vigtigt at betale sine regninger og helst til tiden, og det er bedre at betale dem med lånte penge, end helt at lade være. I mange tilfælde er renterne billigere end høje gebyrer eller overtræk på kontoen.

 

Forbrug

Man kan også låne penge til shopping, indkøb af elektronik, rejser osv. Det er en måde at finansiere forbrug som man ikke har råd til i længden. Det er meget normalt at tage forbrugslån til at finansiere sine indkøb, og det er også helt naturligt gerne at ville købe lækre ting. Man skal dog passe på med at tillægge sig for dyre vaner, for lånet skal jo også betales tilbage. Hvis man bruger sin kredit til at finansiere almindeligt forbrug, og hele tiden trækker mere end man betaler tilbage, skal man genoverveje sine vaner og økonomiske situation.

 

Kloge investeringer

Du kan tjene penge på at bruge penge. Hvis en investering giver større afkast end renten på at låne pengene, har du tjent på at låne dem. Det må man sige er en smart investering, for du har nemlig tjent penge på andre folks penge. Det er f.eks. det der sker når man låner penge til et hus, der stiger i værdi.

 

Som vi har vist her, er der mange gode grunde til at folk og virksomheder låner penge. Det er helt almindeligt, og det er bestemt ikke noget man skal skamme sig eller være flov over. Du skal bare huske at have en plan for din økonomi, så du får en god oplevelse ud af din kredit, og så du er sikker på at det giver mening for dig at tage et lån.

Har du brug for penge?

Ansøg om en Ferratum Kredit

 

Du kan også læse vores andre artikler

Sorry, there are errors on the page: