Hvad betyder ÅOP?

Forkortelsen ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent. Årlige Omkostninger i Procent eller ÅOP benyttes som oftest i forbindelse med optagelse af lån og fortæller dig, hvor meget lånet vil koste dig i alt inklusiv renter og omkostninger og gebyrer. Hvis du sammenligner forskellige lånetyper kan du ved hjælp af ÅOP få et billede af, hvilke lån der vil være dyrest eller billigst for dig at optage. Jo højere ÅOP desto højere vil de samlede renter og omkostninger blive.

Eksempel på Årlige Omkostninger i Procent

For at gøre det mere overskueligt for dig vil vi vise dig et eksempel på hvad ÅOP betyder i praksis. Nedenstående eksempel på ÅOP er beregnet i forhold til et kortfristet lån på 4000 kr. 

Du vil gerne låne 4000 kr. hos Ferratum, men er nysgerrig efter at vide, hvor meget lånets årlige omkostninger i procent (ÅOP) lyder på. En faktor i dette regnestykke, som skal medregnes, er lånets løbetid. Et låns løbetid markerer de antal dage, som der går inden du skal betale lånet tilbage. I dette eksempel medregner vi en løbetid på 30 dage.

Et lån på 4000 kr. giver samlede kreditomkostninger på 825, og renten for lånet er 18,13 % (over lånets løbetid). Debitorrenten lyder på 658,90% (fast rente) og tilbagebetalingsbeløbet er 4000 kr., mens ydelsen er 4825 – det vil sige lånets størrelse er lagt sammen med de samlede kreditomkostninger. De årlige omkostninger i procent på lånet er 879,10%.

Vi håber, at dette eksempel samt forklaring har hjulpet dig med at forstå hvad ÅOP betyder. Ellers er du altid velkommen til at kontakte os på chatten eller kundeservice.

Du kan også læse vores andre artikler

Sorry, there are errors on the page: