Staycation: Danmark når det er bedst

08.02.2021#Generelt

Selvom vi er lidt over halvvejs gennem sommeren, er der stadig rig mulighed for at du og din partner kan nyde godt af denne fantastiske sæson.

Når vi tænker på, hvor og hvordan vi skal tilbringe sommerferien er udlandsrejse ofte det første, der falder os i tankerne. Denne type ferie er dog ofte forbundet med stramme tidsplaner ift. turisme og diverse oplevelser man skal nå for at maksimere tiden i udlandet. Det er ikke ligefrem den mest afslappende måde at tilbringe ferien på, er det vel?

Har I hørt om det über hotte fænomen – ”staycation”?
Staycation er på mange måder den perfekte måde at tilbringe sommeren på.
H.C. Andersen har uden tvivl fat i den længe ende ift. citatet ”at rejse er leve”, men der er altså bare noget om ”ude godt, men hjemme bedst” klichéen.

Staycation

Kort fortalt betyder staycation at holde ferie på hjemmebanen. For vores vedkommende er der tale om et ferieophold i dejlige og skønne Danmark fremfor i udlandet.

En af de helt store fordele ved staycation, er ganske enkelt mindre stress og planlægning, samt mere afslapning i trygge og velkendte omgivelser.

For rigtig mange er et ferieophold ofte lig med strandture, utallige restaurantbesøg og kulturelle oplevelser. Så hvorfor ikke gøre disse ting under en dansk staycation?

Husk på, at tusindvis af turister besøger din hovedstad hvert år af samme grunde, som du rejser til udlandet for! Så hvorfor ikke gøre de ting, som du elsker at foretage i udlandet, mens du opholder dig lokalt?

Nedenfor er fire måder, hvorpå at du kan nyde sommerferien herhjemme.
 

1. En tur på stranden

Det er ganske vist rigtigt, at alle strande ikke er lige tropiske og eksotiske, men blot det at bruge et par timer i solen, og ved vandet kan give dig de samme fordele som i udlandet.

I Danmark har vi f.eks. nogle af Europas flotteste strande - mange med det fineste hvide sand, klitter og noget af det reneste badevand. Vi er så heldige at vi aldrig har længere end 50 km til kysten, så uanset hvor du befinder dig, vil der aldrig være langt til en forfriskende dukkert.  Nyd evt. strandturen med en god bog, en flaske vin eller en fadøl.

Her giver vi dig et par forslag til nogle af Danmarks bedste strande:

Amager Strand Park er uden tvivl et af Københavns bedste steder at tilbringe lange sommerdage og lyse sommeraftener.

Strandparken har en masse gode faciliteter at byde på. F.eks. boldspil, rockkoncerter og festlige events i løbet af sommeren, samt diverse sportsaktiviteter. Hornbæk Strand er også en af landets bedste strande. Faktisk er det Nordkystens største og mest besøgte strand, og dette er der mange gode grunde til. Karlstrup Kalkgrav kommer med på listen, da stedet storhitter blandt både lokale og turister. Søen i Kalkgraven er ca. 6 hektar og består af det klareste og smukkeste azurblå vand.

 

2. Forkæl dine smagsløg

En af de bedste ting ved at rejse, er klart at tage på restauranter og udforske det lokale køkken og særligt dét, at skulle slippe for madlavningen er i sig selv en sand fornøjelse.

Når vi er på ferie, tillader vi os selv at spise, alt hvad hjertet begærer. Så hvorfor ikke gøre nøjagtigt det samme under en staycation?

Benyt lejligheden til at udforske det danske gastronomi og forkæl dig selv med diverse danske retter. Afprøve alle de restauranter, du altid har haft lyst til at besøge.

Hos TripAdvisor finder du en guide af de bedste restauranter rundt omkring i landet. Check det ud lige her.
 

3. Udforsk og opleve flere nye ting

Ofte når man er på ferie, oplever man en masser sjove aktiviteter som f.eks. at tage i forlystelsesparker, badeland, på kunstudstillinger og på vandreture m.m.

Udfordre dig selv og oplev, hvad det vil sige være turist i egen by. Gør alt de ting du normalt vil gøre i udlandet, blot på hjemmebanen – skønne Danmark har meget at byde på!
 

4. Ren afslapning eller picnic i parken

København er omringet af mange grønne og smukke oaser, hvor du kan slappe af, gå ture, holde picnic eller grille med venner, bekendte og familie. At være omringet af naturen giver ro i sindet og gør vidunder for ens velvære. Det siges nemlig, at naturen er den bedste kur mod stress, og kan derfor hele krop og sjæl.

Nedenfor er listet nogle af de mest populære haver og parker i København., som vi klart anbefaler dig at besøge under din staycation.

  • Kogens Have er landets ældste kongelige have, der i dag er et populært udflugtssted i hjertet af Kbh. Haven rummer bl.a. en rosenhave.
  • Botanisk Have rummer Danmarks største samling af levende planter. Du kan kvit og frit promenere rundt i den smukke have og opleve en række planter. Haven har desuden en cafe, der byder på gode forfriskninger, samt en butik, der sælger planter, plakater og botaniske artikler m.m.
  • Frederiksberg Have er bygget af den folkekære konge, Frederik VI, og har været en af københavnernes fortrukne udflugtssteder gennem mange år.
  • Dyrehaven i Nordsjælland er en stor, grøn og fredelig naturpark, der virker fjern fra storbystress og trafiklarm. Er du helt pjattet med lange gåture i det fri, frisk luft i lungerne og dyr der færdes i naturen, så er Dyrehaven lige stedet for dig. Som navnet antyder, er Dyrehaven kendt for sine mere end 2000 vilde hjorte, og du vil højst sandsynlig støde på en flok græssende dyr derinde.
  • Fælledparken, der er Københavns største, er en meget eftertragtet og alsidig park, som både indbyder til fysisk aktivitet og afslapning i solen. Desuden er parken synonym med 1. maj, karneval og sport.
  • Ørstedsparken er en fantastisk park fyldt med sindrige stier og græsplæner, som skråner ned mod søen. Du kan desuden opleve mange historiske monumenter som f.eks. mindesmærket for H.C. Ørsted.
     

Sådan får du gang i din staycation

Står du måske og har brug for en hjælpende hånd indtil næste lønningsperiode? Det er her en Ferratum Kredit kan være den oplagte og kortvarige løsning, der hjælper dig med at gøre din sommer til en mindeværdig én af slagsen.

Du skal blot udfylde en låneansøgning online. Det er gratis at ansøge og du modtager et hurtigt svar. Når du er godkendt, modtager du pengene på din valgte bankkonto inden for få minutter.

 

Du kan også læse vores andre artikler

Sorry, there are errors on the page: