Spar på dine faste udgifter

Der kan være mange penge at spare ved at gennemgå sine faste udgifter. Men hvilke ting er det egentlig, man kan skære ned på? Hvad kan der helt undværes, og hvordan finder man billigere alternativer? Det giver vi et overblik over her.

Hvad er faste udgifter? 

Faste udgifter defineres som de udgifter du har en fast betalingsordning med. Alt efter hvilken type udgift der er tale om, kan den enten betales månedligt, kvartalsvist eller årligt.

Det kan for eksempel være udgifter til husleje, el, vand og varme, telefon, internet, forskellige abonnementsordninger, gæld, fagforening, a-kasse eller TV.

Mange af disse typer af udgifter er områder du enten kan skære ned på, eller spare ved at skifte selskab.

Hvor kan du spare? 

Hvis du gerne vil have mere luft i budgettet, kan du starte ud med at gennemgå hvilke typer af faste udgifter, du enten helt kan undvære eller kan finde et billigere alternativ til.

Mobilabonnementer 

En udgift hvor der tit kan være penge at spare er ved at skifte mobilselskab. Mange selskaber står i kø for at få nye kunder, og de fleste kan ofte tilbyde et fordelagtigt tilbud, der passer til dine behov.

Kig efter hvilke selskaber, der kan give dig det bedste tilbud i henhold til taletid og månedlig data. De fleste selskaber tilbyder i dag gratis sms og mms. Men vær i stedet opmærksom på, at du stadig har data, hvis du bruger din månedlige tildelte GB, men at forbindelsen blot vil blive langsommere. I nogen tilfælde kan du risikere at forbindelsen bliver lukket, og du skal tilkøbe mere data.

Kig på dit nuværende forbrug i forhold til tale og dataforbrug, og find herefter den abonnementsløsning der passer til dine behov.

Forsikringer 

Et sted hvor der nemt kan være penge at spare er på dine forsikringer.

Som minimum skal du have en indbo og ansvarsforsikring. Vær blot opmærksom på, hvad din indboforsikring dækker, før du tegner en forsikring hos et selskab.

Hos nogen forsikringsselskaber er det nemlig ikke en selvfølge, at for eksempel din cykel er dækket, eller at hvis din computer eller telefon er i stykker, at disse også er dækket af din indboforsikring.

Kig derfor efter en forsikring hvor du får så meget dækning som muligt, for så lille et beløb som muligt.

Der findes flere forskellige forsikringssammenligningsværktøjer, hvor du kan indsætte dine behov, og bopæl, hvor du herefter får vist de forsikringer der er bedst til den billigste dækning.

TV 

TV pakker er oftest dyre, specielt hvis man gerne vil have lidt flere valgmuligheder end blot DR’s kanaler. Derudover er der også ofte begrænsninger på, hvor du kan få hvilke udbydere, og desværre er det heller ikke altid den billigste løsning du kan få.

En mulighed er at skære ned på størrelsen på din TV pakke, og på denne måde skære ned på udgiften.

En anden mulighed er at nøjes med at have kanalerne fra DR, og i stedet benytte dig af streamingtjenester. Der vises oftest de samme typer af programmer, som du har mulighed for at se i TV, men muligheden bliver på denne måde mere fleksibel. Derudover får du mulighed for at vælge de tjenester, der viser de programmer du helst vil se, og oftest vil det koste dig under hundrede kroner om måneden for en enkelt streamingløsning.

El- og gas 

Når det kommer til el og gas, er der frit valg, da der er fri konkurrence på det danske marked. Du er derfor ikke bundet til et bestemt selskab. Dette er dog oftest tilfældet, hvis der er tale om ejerboliger, da der i boligforeninger oftest vil være en beslutning der bliver truffet i administrationen.

Hvis du har ejerbolig, kan du undersøge, hvilke selskaber der kan levere til din adresse, og derved se om der er penge at spare i henhold til, hvad du betaler i øjeblikket.

 

Hvad kan du undvære? 

Selvom der er en række udgifter, som du nemt kan gå ind og se om der er billigere alternativer til, kan du også overveje, hvilke ting du helt kan udelade.

Har du forskellige abonnementsordninger som du ikke bruger, eller er der noget som du egentlig burde helt udelade?

Hvis du har et fitnessabonnement der ikke bliver anvendt så ofte som du egentlig vil, kan en løbetur tit være lige så god en løsning. Har du et abonnement på et blad som du alligevel ikke får læst, eller får du en månedlig boks med forskellige treats til dig selv, som du egentlig ikke har godt af, kan du overveje om disse kan udelades af budgettet.

Du kan også læse vores andre artikler

Sorry, there are errors on the page: