Sådan undgår man at blive stresset over økonomi

08.02.2021#Generelt

I mange år er der blevet lavet undersøgelser for at afklare niveauet af stress og trivsel i vores liv. Konsekvent har deltagerne sagt, at den hyppigste årsag til stress i deres liv er økonomi. Og du kan sikkert gætte, at det ikke er de mennesker, som har for mange penge. Arbejde kommer ind på en andenplads, som den anden store kilde til stress i vores liv.

For mange er det en ond cirkel, hvor jo mere ængstelige og stressede vi er omkring økonomi, desto mere distraherede og mindre produktive er vi på vores arbejde, som igen fører til endnu mere stress. Uanset om det er stress fra et realkreditlån, vedvarende gæld, for meget arbejde eller manglende jobsikkerhed forårsaget af en kombination af økonomi og stress på arbejdet, kan det give alvorlige sundhedsmæssige problemer.

Nedenfor er fire ting, der kan reducere følelsen af at være stresset omkring økonomi:

Erkendelse og forståelse

Det første du skal gøre er, at erkende det faktum, at du oplever stress over din økonomi. Den anden ting er at forstå at gennem engagement og ved at undersøge dine muligheder, kan du overvinde det.

At være proaktiv

Snak med en finansiel ekspert, et familiemedlem eller en ven og tal om dine bekymringer. Læg et budget, opstil månedlige-, kvartals-, årlige mål og frasorter de udgifter du ikke har brug for - eksempelvis dit tv-abonnement eller måske endda din bil. Alle er effektive værktøjer til at føle sig mere i kontrol med hensyn til økonomi.

 

Hvert problem har en løsning

Mind dig selv om at de fleste problemer ikke gælder "liv eller død", og at næsten alle problemer vil blive løst før eller siden. Det kan lindre nogle af de spændinger det ellers kan medføre. I situationer hvor du har brug for adgang til penge, som du ikke har i øjeblikket, kan problemet for eksempel nemt løses med et kortfristet lån.

Den mest effektive måde at lindre økonomisk stress

Meditation og mindfulness har i praksis vist sig at være en af de bedste måder at lette stress. Regelmæssig meditation har evnen til at reducere angst og vil skabe afslapning i både krop og sind.

Ikke kun når du får en følelse af panik, men på daglig basis kan du udføre åndedrætsøvelser i 5 til 10 minutter for at genvinde følelsen af ro, som kan gøre en verden til forskel i dit liv. Der er mange guidede meditations- og åndedrætsøvelser. Du kan finde et bredt online-udvalg gratis på for eksempel YouTube.

I sidste ende, uanset om kilden til stress er økonomi eller arbejdsrelateret - kan man ikke sætte en pris på sit helbred og sin velvære.

Fandt du dette indlæg nyttigt? Del dette indlæg, hvis du kender andre, som kunne have glæde af det og vil kunne finde det inspirerende. Find flere gode historier og tips på vores blog.

 

Du kan også læse vores andre artikler

Sorry, there are errors on the page: