Sådan bruger du din Ferratum Kredit

Sådan bruger du din Ferratum Kredit

Har du en Ferratum Kredit, eller overvejer du at oprette en? I så fald er det en god ide at sætte sig ind i, hvad en Ferratum Kredit helt præcist er, og hvordan man bruger den.

En Ferratum Kredit er nemlig utrolig fleksibel, da den kan tilpasses til netop dit behov. Dog er det vigtigt, at man forstår hvordan den fungerer, så man får mest muligt ud af sin kredit.

Læs med her og få svar på vores oftest stillede spørgsmål, så du kan lære hvordan du bruger din kredit bedst muligt.

Hvad er fordelene ved en Ferratum Kredit?

Med en Ferratum Kredit kan du få mere luft i økonomien. I modsætning til et kviklån, behøver du ikke betale hele dit kreditbeløb tilbage på én gang. Du kan i stedet vælge at betale tilbage løbende, så du ikke står med en stor udgiftspost der skal betales på én gang. Derudover er der en lavere rente forbundet med en Kredit end et normalt kviklån.

En Ferratum Kredit er ikke det samme som en kassekredit, men kan på nogle punkter sammenlignes med en. Ligesom med en almindelig kassekredit betaler du nemlig kun, når du bruger kreditten. Du kan eksempelvis sagtens have 7.000 kr. stående på din konto uden, at du betaler for det. Her fungerer en kredit blot som en slags sikkerhed, hvis du nu skulle gå hen og få en uforudset regning og dermed har behov for at hæve penge fra din konto.

Fordi du netop opretter en kreditkonto, slipper du også for at lave gentagne låneansøgninger, hver gang du skal bruge penge. I stedet får du et log-in, så du selv kan gå ind og se hvor mange penge, du har stående på din kreditkonto og derefter udtrække et beløb.

Hvornår er kreditten billigst?

Som nævnt før er fleksibiliteten en af fordelene ved kreditten. Netop fleksibiliteten betyder nemlig, at man selv kan bestemme, hvordan man vælger at benytte sig af sin kredit, hvilket samtidig resulterer i at man selv bestemmer, hvor dyr ens kredit skal være.

Hvis man eksempelvis vælger at betale hele sin kredit tilbage med det samme, eller inden for kort tid, vil omkostningerne være lavere, end hvis man afdrager med et minimumsbeløb hver måned. Grunden til at kreditten i dette tilfælde vil være billigere er, at Ferratum pålægger en dagsrente på 0,2833% af hovedstolen. Dvs jo større beløb man afdrager med, desto mindre beløb skal man betale renter af. 

Vælger man derimod kun at betale den månedlige minimumbetaling, så vil der gå længere tid før det fulde beløb er fuldt ud tilbagebetalt. Nedenunder vises to forskellige eksempler på totale omkostninger forbundet med en kredit på 5.000 kr. ved henholdsvis fuld tilbagebetaling med det samme og minimumsbetaling.

Eksempel på fuld indfrielse af din kredit

Dette eksempel er baseret på antagelsen om, at kunden har udtrukket beløbet d. 1  i måneden og tilbagebetaler det fulde beløb d. 1 i den efterfølgende måned (dvs. kunden betaler dagsrenter for 30 dage).

  • Hovedstol: 5.000 kr.
  • Udtrækningsgebyr: 12,5% = 625 kr.
  • Daglig rente: 0,2833% = 14,165 kr.

Kunden skal i alt betale efter 30 dage: 5.000 kr. + 625 kr. + 30* 14,165 kr. = 6050 kr. 

Eksempel på minimumsbetaling

Dette eksempel er ligeledes baseret på antagelsen om, at kunden har udtrukket beløbet d. 1  i måneden og tilbagebetaler det første minimumsbeløb d. 1 i den efterfølgende måned (dvs. kunden betaler dagsrenter for 30 dage).

  • Hovedstol: 5.000 kr.
  • Udtrækningsgebyr: 12,5% = 625 kr.
  • Daglig rente: 0,2833% = 14,165 kr.

Kunden skal betale: 5000 kr. + 625 kr. + 30* 14,165 kr. = 6050 kr. 

Da minimumsbetalingen er 12,5 % af det fulde beløb, vil minimumsbetalingen (den første måned) i ovenstående eksempel være 5667,5 * 0,125 = 756,3 kr.

Såfremt man vælger kun at betale minimumsbeløbet (756,3 kr.), så vil man ende med at afdrage på sin kredit i alt 20 måneder. Minimumsbeløbet vil dog falde støt de første 8 måneder, hvorefter man fast kommer til at afdrage med 500 kr. Her vil de totale omkostninger være på 6038 kr. og den totale tilbagebetaling vil dermed være 11038 kr.

Fordele og ulemper ved fuld tilbagebetaling vs. minimumsbetaling

Ovenstående eksempel viser, at første minimumsbetaling primært dækker udtrækningsgebyret samt delvist daglige renter. Så man kan hermed ikke forvente at betale af på hovedstolen ved første afdrag, med mindre man betaler mere end minimumsbeløbet.

Dermed løber de totale omkostninger op, og i sidste ende vil ens kredit være dyrere, end hvis man betaler det fulde beløb med det samme.

Det er dog langt fra alle som har penge til at betale så stort et beløb på én gang, og dermed kan et minimumsafdrag hver måned måske bedre betale sig på kortere sigt, hvis man også vil have råd til at betale andre ting. Dermed vil et mindre afdrag hver måned ikke gøre ligeså ondt på pengepungen her og nu som et stort beløb.

Hvor meget kan jeg låne?

Du kan ansøge om en Ferratum Kredit på op til 20.000 kr. Lånebeløbet er minimum 1.500 kr. men hvilket beløb du ender med at låne, er til dels afhængig af hvilken kredit score du får, samt hvilket beløb du vælger at takke ja til. Du kan nemlig blive godkendt til 20.000 kr. men hvis du kun har brug for 10.000 kr. og ikke vil låne mere, kan du vælge kun at gå med det.

Du kan også vælge at låne alle 20.000 kr. og derefter kun udtrække 10.000 kr. til din konto. Som nævnt tidligere betaler du nemlig kun for det beløb, du bruger, og de resterende 10.000 kr. vil dermed stå på din konto, hvis du på et senere tidspunkt skulle få brug for flere penge.

Hvornår modtager jeg en faktura?  

Betalingen skal ske senest d. 1 i hver måned. Din faktura bliver dannet og sendt til din mail 13 dage inden forfaldsdatoen.  

Hvornår får jeg pengene udbetalt på min konto?

Vi udbetaler døgnet rundt! Du modtager pengene inden for få minutter på din valgte bankkonto. Kontakt vores kundeservice, hvis du har brug for hjælp.

Hvornår kan jeg foretage et udtræk på min kredit?

Du kan som udgangspunkt altid foretage et udtræk på din konto, så længe der er penge til rådighed.  

Får jeg tilbud som ny kunde?

Hvis du er ny kredit kunde, så har du nu mulighed for at låne rentefrit i op til 30 dage. Tilbuddet gælder, hvis du altså aldrig har haft en Ferratum Kredit før. 

Du kan ansøge om en rente- og gebyrfri kredit når som helst og hvor som helst. Det hele foregår online. 

Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Du altid velkommen til at kontakte vors kundeservice på tlf: 70 20 70 46 eller på mail: kundeservice@ferratumbank.dk