Power Kvinder – Kvindernes Internationale Kampdag

Power Kvinder – Kvindernes Internationale Kampdag

4 danske inspirerende power kvinder
 

På fredag d. 8. marts 2019, er det Kvindernes Internationale Kampdag - den årlige dag, hvor kvinders rettigheder, ligestilling og uretfærdigheder sættes i fokus verden over. Med andre ord tager vi et historisk tilbageblik og gør status over, hvor kvinder står i dag på verdensplan, og hvor vi ser udfordringer, muligheder såvel som forventninger og ønsker for fremtiden. I Danmark handler dagen især om lige løn mellem mænd og kvinder og kvinder i topposter eller mangel på samme.  

I anledning af denne historiske dag, vil vi gerne hylde danske kvinder, som er en inspirationskilde udover det sædvanlige. Vi har derfor udvalgt 4 seje power kvinder, som hver især har sat deres unikke aftryk inden for hver deres felt. Tilsammen er de glimmerende eksempler på, at kvinderne er nået langt, siden de fik stemmeret for 100 år siden.

Kronprinsesse Mary
Vi kan umuligt lave en liste over inspirerende danske kvinder uden at nævne vores alle sammens kronprinsesse, Mary. Kronprinsessen har et stort engagement i forskellige mærkesager, og gør en vigtig forskel for udsatte børn og kvinder på verdensplan. Hun har bl.a. været i mange flygtningelejre og kvindekrisecentre i Mellemøsten og Nordafrika, og for ikke at nævne hendes internationale arbejde i FN-regi. Herhjemme er hun stifter og formand for Mary Fonden, og protektor for Dansk Flygtningehjælp. Man kan ikke andet end at blive inspireret af det store arbejde hun gør både nationalt og internationalt. 
 

Helle Thorning-Schmidt
Helle er på mange måde en inspirerende power kvinde, der har gjort storpolitisk karriere og ikke mindst haft væsentlig indflydelse på dansk politik. De fleste kender hende nok som partiformand for Socialdemokraterne, og ikke desto mindre, som Danmarks første kvindelige statsminister i perioden 2011 til 2015. 
På nuværende tidspunkt er hun direktør for den internationale børneorganisation Red Barnet, hvor hun dagligt arbejder med at gøre verden til et bedre sted for børn. Helle forlader dog direktørposten til sommer for at forfølge en bestyrelseskarriere i Vestas. I en verden hvor mænd stadig dominerer på topposter, er Helle et godt eksempel på den positive udvikling.
 

Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki også kendt som ’Miss Sunshine’ i internationale sammenhænge, er muligvis Danmarks allerstørste sportsnavn. Hun har af flere omgange ligget nummer et på verdensranglisten, men 2018 står utvivlsomt som det mest lysende år i hendes karriere. Dette skyldes bl.a. at hun fik sit første grand slam-trofæ ved Australian Open og vandt China Open turneringen. Et sted, hvor der også er behov for lighed mellem kønnene, er inden for den sportslige verden. Wozniacki gør en flot præsentation i at repræsentere danske kvinder.  

Margrethe Vestager
Margrethe Vestager er ligesom Helle Thorning-Schmidt også en power kvinde inden for dansk politik. Hun har tidligere været politisk leder af Det Radikale Venstre, samt økonomi- og indenrigsminister. Derudover var hun Danmarks vicestatsminister i løbet af sin ministertid under Regeringen Helle Thorning-Schmidt. På nuværende tidspunkt er hun er hun konkurrencekommissær i EU-kommissionen. Her gør hun et forrygende stykke arbejde i at skabe gennemskuelighed og forbrugerrettigheder på europæisk plan. Hun er fornyeligt blevet kåret som den dygtigste af alle topfolkene i EU-Kommissionen ifølge Public Affairs-bureauet BCW seneste meningsmåling.