Lønningsdag – en kærkommen begivenhed

Lønningsdag er der vist ikke nogen tvivl om hvad er, det er ganske enkelt den dag man får løn. Mange tæller ned til dagen, hvor der igen kommer penge end på kontoen og der er råd til at lave lidt mere. Det kan af og til være svært at få pengene til at række en hel måned, og så er lønningsdag altid en kærkommen begivenhed. En dag, hvor man ved at der igen er penge på kontoen til at få klaret den kommende måneds mange udgifter.

Hvornår får jeg løn?

Hvornår får jeg løn? Dette er et spørgsmål mange ofte stiller og svaret kan desværre variere en del. De fleste får udbetalt deres løn, SU, dagpenge, kontanthjælp eller lignende den sidste hverdag eller bankdag i måneden. Så nogle gange kan det altså være et par dage før måneden er slut, hvis månedens sidste dag er en søndag eller en helligdag. Angående løn kan det dog variere, da der er nogle virksomheder der har 14 dages betaling, hvis man f.eks. er timelønnet. Virksomheder kan også vælge en aftale, hvor pengene f.eks. kommer ind på kontoen den sidste torsdag i måneden. Så den nemmeste løsning til at finde ud af hvornår man får løn, er lige at kigge et par gamle lønsedler igennem, så man ikke længere behøver at være i tvivl om hvornår ens løn bliver udbetalt.

 

Skifter man job eller går fra en offentlig ydelse til job eller omvendt, så skal man også lige undersøge, hvordan lønnen bliver udbetalt. Og så er det væsentlig at huske at løn er bagudbetalt. Det betyder at du bliver betalt for det arbejde du allerede har lavet, er man forudbetalt bliver man betalt for det arbejde man skal til at lave. SU er forudbetalt så derfor vil man have en måned uden ydelser eller løn, når man går fra SU til et lønnet job eller til at få dagpenge, derfor skal man her kigge lidt længere ud i horisonten, for at få øje på den næste lønningsdag. Andre ydelser som dagpenge og kontanthjælp er bagudbetalt ligesom lønnen.

Du kan også læse vores andre artikler

Sorry, there are errors on the page: