Lån 18 år

I dag findes der mange lånemuligheder på nettet, og man er altid kun et par klik væk fra at have pengene på sin konto. Dermed er det ikke længere besværligt at låne penge men er i stedet blevet hurtigt og nemt.

 

Ulempen ved dette kan dog være, at nogle måske ender med at tage et lån, uden at have tænkt det igennem først og undersøgt om de overhovedet er i stand til at tilbagebetale det. Her gælder det især mange unge mennesker, som lige er fyldt 18 år og som ofte havner i en uheldig situation, hvor de ikke kan betale tilbage.

Derfor er et af Ferratums vilkår, at man skal være fyldt 21 år for at kunne optage et lån hos os. Du kan læse mere om vores vilkår

 

Mange unge havner i fælden

Hvis man er ung og studerende, er det ikke altid, at der er meget plads til fest og farver, da budgettet ofte kan være stramt. Derfor handler det for mange om at balancere husleje, mad, forsikringer, rejser, fest og gaver osv. Da det kan være noget af en udfordring at få råd til det hele, kan man ende med at blive nødt til at vælge noget socialt fra. Det kan derfor være fristende at optage et lån for at få råd til det hele.

Mange unge får sikkert ofte at vide, at de ikke har forstand på penge. Hos Ferratum er vi ikke nødvendigvis enige i, at unge ikke har forstand på penge. Dog er vi opmærksomme på, at der hos mange unge muligvis kan opstå forvirring omkring lånebegreber, som de indtil nu ikke er blevet præsenteret for.

Derfor finder vi det nødvendigt at alle, inklusive unge mennesker, er indforstået med hvad begreberne betyder samt hvad man går ind til, når man skriver under på en låneaftale. I den forbindelse giver vi her en kort forklaring på nogle af begreberne.

 

Renter og gebyrer

Da det jo ikke er gratis at låne penge, bliver der naturligvis pålagt renter oveni beløbet. Renter er dermed et gebyr, der udregnes i procentdele af det lånte beløb. Renter skal, udover det lånte beløb, betales tilbage til kreditor.

Udover renter er der ofte også gebyrer at betale. Her kan der være tale om et oprettelsesgebyr, eller et udtrækningsgebyr alt afhængig af hvilken type lån eller kredit man optager.

 

ÅOP

ÅOP er en forkortelse på Årlige Omkostninger i Procent, og er altså de samlede omkostninger af det samlede kreditbeløb på et år.

Det er et lovkrav at lånets ÅOP står oplyst, så det er let tilgængeligt for låntager. Eftersom at alle omkostninger forbundet med oprettelsen af et lån og selve lånets løbetid er omfattet af ÅOP, så har man gjort det nemmere for forbrugeren at sammenligne de forskellige lån med hinanden for at finde det billigste.

 

Budgetplanlægning

Hvis man overvejer at optage et lån, er det en god ide at teste sin betalingsevne på forhånd. Derfor bør man starte med at udarbejde et budget, så man får en oversigt over alle indtægter og udgifter.

Ved at udregne hvor mange penge man har til rådighed på månedsbasis, får man hurtigt et overblik over om der er plads til et eventuelt afdrag på et lån. Hvis man eksempelvis overvejer at optage et lån, hvor man skal afdrage med 300 kr. om måneden, så kan man trække det beløb fra rådighedseløbet og se om det ser realistisk ud.

 

Spar sammen

I stedet for at optage et lån bør man i stedet fokusere på, at lave en opsparing. Hvis man eksempelvis ønsker at tage på sommerferie, men ved at man ikke kommer langt for sin SU indkomst, så bør man få sig et studiejob og tage ekstra vagter i en periode, så man har råd til at lægge penge til side til ferie.

Hvis man derimod skal akut til tandlægen pga. en brækket tand, men ikke har nået at lægge penge til side, så er situationen en helt anden. Uforudsete regninger og mangel på opsparing ender ofte med at man optager et lån. Dette kan også sagtens være en fornuftig løsning, hvis blot man har sat sig ind i ovenstående, og ved at man er i stand til at tilbagebetale lånet.

Du kan også læse vores andre artikler

Sorry, there are errors on the page: