Konfirmationsgaver 

Konfirmationsgaver 

Det er den tid på året, hvor smukke, unge konfirmander overgår fra børn til unge mennesker, og siger ja til den kristne tro og modtager kristendommens velsignelse. Herefter følger ofte en fest for familie og venner, hvor de unge mennesker fejres. Men så er der lige det med gaven, som altid er en udfordring. Ikke alene kan det være svært at finde den helt rigtige gave, men ofte kan det være en udfordring at finde hul i budgettet til at finansiere gaven, når du endelig har fundet den.

Mange konfirmanders gaveønsker beløber sig i dag op i flere tusinde kroner, da de ønsker sig nyt tøj fra dyre designermærker, parfumer, ure, ny elektronik som iPhones, computere, spillekonsoller og sportsudstyr. Dog findes der flere gavetyper, hvor du både kan være kreativ, men hvor du også selv kan styre hvor store udgifterne skal være til gaven.

Oplevelsesgaver 

Oplevelsesgaver er altid en god idé, hvor du har flere forskellige muligheder for at tilpasse gaven. Du kan vælge, at oplevelsen er noget i skal opleve sammen, så i skaber fælles minder der varer hele livet. Det kan f.eks. ske ved at presse jeres grænser og komme ud af jeres komfortzone gennem højder, fart eller noget helt tredje. Skal det ikke være vildt og grænseoverskridende, kan man også vælge en konfirmationsgave, hvor den står i selvforkælelsens tegn på et spaophold, eller hvor man mere er i sit kreative element som f.eks. ved et flødebollekursus. Det kan også være en oplevelse, hvor konfirmanden får den fulde opmærksomhed og en oplevelse han/hun har drømt om hele livet. Oftest er det kun fantasien der sætter grænser, og udgiften til gaven kan oftest tilpasses alt efter oplevelsens/begivenhedens varighed.

Smykker 

Smykker kan være en fantastisk konfirmationsgave til den store dag, og kan personificeres på utallige måder. Alt efter valg af smykke, kan det være et smykke konfirmanden kan bruge hele livet, og som derfor kan være et stærkt minde om både konfirmationen, men også om dig som har givet smykket. Skal det være en meget personlig gave, kan du vælge at få lavet et smykke du selv har designet, og som derfor er yderst unikt. Det kan f.eks. være med et citat eller initialer indgraveret i selve smykket. Til piger går de fleste smykker an, og enhver pige kan altid bruge nye øreringe, en ny ring, halskæde eller nye fingerringe. Til drenge er det mere en smagssag, og det kan derfor være en god idé, at lave lidt detektivarbejde inden du begiver dig ud i det store smykkeprojekt, og først undersøger, om et smykke vil være den rette konfirmationsgave. Du kan selv vælge hvor dyrt smykket skal være gennem materialevalg, hvor guld og diamanter selvfølgelig er det dyreste, men også gennem smykkets størrelse, design osv.

Penge 

Mange konfirmander ønsker sig penge, og selvom det kan virke som et oplagt og umiddelbart let valg, kan det hurtigt virke som en upersonlig konfirmationsgave. Vælger man at give penge til konfirmanden, kan man dog gøre sit for at personificere gaven og gøre det en tand mere festligt, ved at give pengene på en lidt mere utraditionel måde frem for blot at lægge pengene i en kedelig kuvert. Man kan lægge pengene i et flot smykkeskrin, en lille æske eller en ny lækker pung, som samtidig kan fungere som en lille ekstra konfirmationsgave til konfirmanden. Hermed får konfirmanden en lille ting, som kan bruges i mange år fremover. Igen er det kun fantasien der sætter grænser for valget af alternativ til kuverten.

Mangler du penge til konfirmationsgaver? Som ny kunde hos Ferratum kan du nu låne rentefrit