Hvor stor en låneforpligtelse er acceptabel med din månedlige indkomst?

Før du går i gang med at finde ud af hvor stort et lån du har råd til, skal du tænke på hvad du skal bruge det til og dets indflydelse på dit liv. Det hænder for os alle sammen, at vi skal bruge ekstra penge. Det kan være til forbedringer af hjemmet, en tur tilbage på skolebænken, et barn, ferie for hele familien osv. Det første skridt er at finde ud af hvad dine mål for livet er, og derefter tage de økonomiske beslutninger det kræver at følge stien mod de mål. Behold det der fungerer, og skil dig af med det der ikke hjælper dig. Med denne fremgangsmåde kan du finde ud af hvad du har råd til når det kommer til at låne penge. Det er en konstant tilstand af revurdering og kan være en sund del af dit økonomiske liv, hvis du gør det rigtigt. Hvor stor en låneforpligtelse du kan tage, kommer ikke kun an på din indtægt, men også dine udgifter.

 

Giver et lån mening i din nuværende situation?

Du skal tage et nøje blik på din egen livsstil og vurdere om et lån vil have en positiv indflydelse på dit liv. Hvis du låner til at finansiere et uddannelsesforløb, skal man se på det store billede. Hvordan vil din fremtidige indtægt se ud, hvis du kan skære ned på dine udgifter nu? Måske du overvejer at finansiere en ny bil. Hvordan passer det ind i dit liv på et overordnet plan? Opfylder lånet flere af dine praktiske behov, eller ligger der andre ting bag dine overvejelser? Når du har identificeret dine vigtigste behov, er det lettere at vurdere hvordan et lån kan spille sammen med dine langsigtede mål.

 

Påvirker lånet dine langsigtede investeringer?

Boligkøb er en af de største og vigtigste investeringer for rigtig mange familier. Finansiering af forbedringer af en nuværende eller ny bolig kan skabe et endnu større afkast på boligen som en langsigtet investering. Du får måske brug for at se på det store billede og skære ned i forbruget, så du har råd til at investere i dine langsigtede økonomiske mål. Vinduesreparationer kan f.eks. hjælpe på energiregnskabet, give bedre indeklima og muligvis tilføje værdi til din bolig.

Hvis du ikke bruger penge på at vedligeholde din bolig, vil værdien falde efterhånden som tiden går. Når du ser på din bolig som en investering kan du se at de løbende og relativt små omkostninger ved at holde dit hjem i god stand er givet godt ud på den lange bane. Overvej dit behov og dine mulige fordele af en investering i dit hjem igennem finansiering af vedligehold eller forbedringer.

 

Er det nødvendigt for at du kan tjene penge?

Ny elektronik, f.eks. udskiftning af en computer eller telefon, kan være nødvendigt for at du kan tjene penge. Derfor er det vigtigt at tænke på hvad køb af ny elektronik betyder for din økonomi, og om finansiering af dine indkøb igennem et lån er det rette i din situation.

Hvis du f.eks. bruger en smartphone som en integreret del af dit arbejde, eller bruger din egen computer til at arbejde hjemmefra, så kan et lån til elektronik være en god mulighed for dig. Et andet eksempel er transportmidler. Hvis du skal bruge en bil til at komme til arbejde, eller hvis du bruger den på arbejde, er det vigtigt for din økonomi at du holder dig rullende. Det er vigtigt at sørge for at du har værktøjet i orden, når det handler om din indtægtskilde.

 

Hvordan vil et lån påvirke dine månedlige udgifter?

Organiser dine faste månedlige udgifter, og se om lånet kan passe ind i dit budget. Hvis du vil få det svært med at betale for grundlæggende ting efter at lånets omkostninger, skal du måske genoverveje din livsstil. Undersøg om du kan justere andre omkostninger som forsikring, telefonabonnementer og forsyningsregninger, og spare penge ved at finde billigere udbydere. Jo mindre du bruger hver måned på faste udgifter, jo bedre.

Hvis du vil vide mere om at spare penge, bør du læse vores 10 råd til at spare på dine månedlige udgifter.

 

Hvordan kan du spare penge, så du har råd til at finansiere dine behov?

Du har identificeret dine behov, og du har besluttet at du skal bruge et lån til at finansiere dem. I nogle tilfælde er det nødvendigt at skære ned på dine mindre vigtige udgifter, så du kan opnå de mål du stræber efter. Udgifter til restaurantbesøg og takeaway er eksempler på ting du kan skære fra, så du får flere penge til det der giver tilbage i det store perspektiv. Tøj er en anden udgift, der kan være stor for mange familier. Det kan gøre en stor forskel for din økonomi at købe efter behov i stedet for lyst. Brug udsalgsperioderne, genbrugstøj eller arvet tøj når du skal sørge for påklædning til flere børn på et stramt budget. Familieaktiviteter kan også være dyre, så brug enhver gratis mulighed i dit område. Der er mange muligheder rundt omkring, så undersøg hvad der er i dit lokalområde. Gå- og cykelture er også billige alternativer til at betale for transport. Der er én ting der er vigtigere end alt andet, når du skal skære på udgifterne: Alle de små ændringer sker meget nemmere, hvis du har en positiv indstilling. Hvis du skal cykle i stedet for at tage bussen, skal du tænke på hvor dejligt det er at motionere. Hvis du skal skære biografturen fra, skal du tænke på hvor dejligt det er at være ude i naturen i stedet. På den måde er det ikke surt at spare penge, men derimod en positiv oplevelse.

 

Er du villig til at arbejde for det?

Måske er du tæt på at have råd til at låne penge til noget vigtigt, men ikke helt i mål. Du kan overveje at få et sidejob, så du kan tilføje en buffer i din månedlige indkomst. Uanset om du arbejder for en familieven eller tager weekendvagter i en lokal virksomhed, vil den ekstra indtægt få dig tættere på dine mål. Læg en plan og et budget for dine ekstra indtægter, og hav et klart mål for hvad du arbejder hen imod. Hvis ferien med familien er en god motivation til at tage ekstra arbejde. Det er vigtigt at du har en gulerod til dig selv, så du kan holde dig på sporet.

Du kan læse mere om selv at skabe dit sidejob her på bloggen, hvis du er interesseret i at drive din egen virksomhed ved siden af dit almindelige arbejde.

Vi er alle i unikke situationer. Vores liv er forskellige på mange punkter, og vores behov er i sandhed vores egne. Derfor kan det være svært at finde ud af hvad der er acceptabelt for dig. Din situation er din egen, så find ud af hvad der passer dig og dine behov. Det er i alle tilfælde vigtigt at have mål for dine indkøb og investeringer, så du ved at dine handlinger stemmer overens med dine langsigtede planer.

Har du brug for kredit?

Ansøg nu

 

 

Du kan også læse vores andre artikler

Sorry, there are errors on the page: