Gode Netflix-serier

Gode Netflix-serier

De 6 bedste serier på Netflix

Søger du inspiration til god underholdning? Den amerikanske online-streamingtjenesten, Netflix vrimler med timevis af spændende underholdning, men hvilke tv-serier skal man kaste sig over, hvis man vil se det allerbedste, som streamingtjenesten har at byde på? Her får du en liste over de 6 bedste serier på Netflix 2019. God fornøjelse!
 

Peaky Blinders

Genre: Drama, Krimi, Spænding

Peaky Blinders er en spændingsfyldt krimi- og dramaserie, der udspiller sig i Birmingham, England, lige efter 1. Verdenskrig og hvor industrialiseringen er på sit højeste. Serien omhandler den kriminelle bande Peaky Blinders, der styrer byen med hård hånd. I serien ser vi bl.a., hvordan gruppens overhoved, Thomas Shelby stiger op gennem den kriminelle rangstie med mord, smugling og korruption. Sagt med andre ord, kaster Peaky Blinders’ kriminelle regime lys over en sort periode i Englands historie.
 

Alias Grace

Genre: Roman, Historisk fiktion, Biografisk fiktion

Alias Grace er en miniserie, der bygger på den canadiske forfatter, Margaret Atwoods kvindepolitisk roman af samme navn fra 1996. Både Romanen og serien er baseret på en sand historie, nemlig en af de mest berømte mordgåder i canadisk historie; Kinnear-Montgomery mordene i 1843. I serien møder vi den 16-årige tjenestepige Grace, der blev dømt som medskyldig i dobbeltmordet på sin arbejdsgiver og hans husholderske. Fortællingen tager fat i kvindernes svære vilkår under Victoriatiden, der på en overraskende måde afspejler nutidens hverdagssexisme og #MeToo-bevægelsen.

 

BoJack Horseman

Genre: Animation, Comedy, Drama

Bojack Horseman af Raphael Bob-Waksberg, er en syrede og satiriske animationsserie for det voksne publikum. I serien følger vi den alkoholiske og afdankede hest, BoJack Horseman der ihærdigt kæmper med sit comeback til Hollywoods a-list i underholdningsindustrien. Sideløbende med seriens fantastiske humor tages der også hul på nogle seriøse emner såsom afhængighed, psykisk sygdom og selvhad. Overordnet giver serien et indblik i det kolde og hykleriske Hollywood-maskineris indmad.
 

Sherlock

Genre: Krimi, drama, mystik, thriller

Sherlock er inspireret af Sir Arthur Conan Doyles novelle ”Sherlock Holmes” og er en moderne udgave af hans elskede mysterier. I serien følger vi hovedpersonen, John Watson, der desvære må opsige sit arbejdet som krigslæge i hæren, da han bliver såret i Afghanistan. Tilbage i Londons gader stifter han bekendskab med den excentrisk privatdetektiv, Sherlock Holmes, og sammen leder de efter bizzare spor og løser forbløffende mysterierer.

 

Breaking Bad

Genre: Drama, Krimi, Spænding, Thriller

Breaking bad er en af de mest anmelderroste kultserier til dato og bliver ofte fremhævet som én af de bedste serier på Netflix. Præmissen om en helt almindelig hårdtarbejdende mand, der pludselig bliver presset ud i en særdeles ualmindelig situation, er både fascinerende og frustrerende. Grundet en fatal diagnose ændres hovedpersonens moral og hans person til en frygtindgydende spiller indenfor narkohandlen. Nærmere bestemt handler serien om kemilæreren, Walter White, der får konstateret uhelbredelige lungekræft. For at sikre sin families fremtid beslutter han sig for at producere stoffer, med hans viden indenfor kemi. Sammen med en af sine tidligere elever formår han at sælge stoffet crystal methamfetamin.

 

Black Mirror

Genre: Science-fiction, Fantasy, Thriller

Black Mirror er en populær britisk science fiction-serie produceret af Charlie Brookers. Den foruroligende og dystopiske antologiserie, bygger på en række mørkeforudsigelser om fremtidens digitale muligheder og sætter samtidig menneskets forhold med teknologien i et kritisk perspektiv. Black Mirror giver masser af tankestof omkring det at være et moderne menneske, og man sidder ofte tilbage med en følelse af, at de teknologiske fremskridt muligvis godt kunne overtage vores tilværelser, hvis vi ikke passer på. Hvert afsnit er uafhængigt af tidligere eposide og fungerer i stedet som en minifilm. Man følger altså en ny narrativ og nye karakterer for hver gang.
 

* Listen ovenfor er ikke udtømmende, og der findes naturligvis andre serier, der også fortjener opmærksomhed.