Afvist af banken? Alternativer til kassekredit

Kassekreditten man kan få i banken er en belejlig måde at låne penge på - lige når man har brug for det. Man skal ikke ud og ansøge om et lån når man skal bruge penge, men det hele er godkendt på forhånd. Men hvad nu hvis banken ikke vil give en kassekredit?

Man kan se på en kassekredit som en slags lån der er godkendt på forhånd. Hvis man står over for et større indkøb, eller en helt uventet udgift, så er det ikke altid man har tid, eller føler at man har tid, til at undersøge lån eller andre finansieringsmuligheder. I pressede situationer kan det give ro i sindet og bedre overskud at der bare er styr på pengene på forhånd.

Det er meget individuelt for folk hvad en presset situation er. For nogle er det en akut reparation på bilen, imens det for andre er et julegavebudget der er blevet større end tallet på kontoen. For de fleste er det en rar mavefornemmelse, ikke at skulle vælge hvilken julegave der skal skæres fra, eller om det er kofangeren eller udstødningen der må vente med at blive repareret.

Alternativer til kassekredit

En kassekredit er rar at have, men det er ikke altid banken selv vil tilbyde en. Der er dog andre måder at sikre sig den samme belejlighed og sikkerhed som en kassekredit kan give.

1. Spar op til uventede udgifter

Nogle gange kan selv tilbagevendende udgifter komme som en overraskelse. Selvom det bliver jul hvert år og der hvert år skal købes ind, så er vi mange der alligevel er bagud på gavebudgettet. Det er selvfølgelig en mulighed at lave en opsparing der langsomt bliver større og større som tiden går. Man kan også begynde at spare op et par måneder før udgifterne kommer, og have lidt ekstra på bogen til når der f.eks. skal købes julegaver eller shoppes på efterårsudsalg.

 

2. Lav en kalender

Som supplement til dine opsparinger kan du lave en oversigt over årets udgifter i et Excel ark eller i en fysisk kalender eller bog. På den måde kan du huske de tilbagevendende udgifter som gaver, bilsyn, ferier, osv. og derfor nemmere spare op til dem.

3. Få en kredit

Det er ikke altid man kan lave en opsparing der dækker uventede udgifter og det er langt fra alle udgifter der kan skrives ned i en kalender. Ja, det er jo faktisk kun de forventede udgifter som man er bevidst om og kan notere.

Hvis du ikke har en stor opsparing, kan du få en kredit hos et kreditselskab for at komme de uventede udgifter i forkøbet. De er godkendt på forhånd og du kan have dem i baghånden til pressede situationer. Ligesom med en kassekredit betaler man kun renter af de penge, man trækker ud af kreditten. Så behøver du ikke bekymre dig om hvordan bilen skal klare syn, telefonen skal skiftes, eller om du har råd til at bestille afbudsrejsen.

 

Du kan også læse vores andre artikler

Sorry, there are errors on the page: